Barion Pixel
Kineziológia

Mit csinál a kineziológus?

             Hogy jobban megismerd ...


A kineziológus először tesztel, aztán old.

 

Hivatalos megfogalmazásban „A kineziológia holisztikus, preventív, képesség-, készség- és személyiségfejlesztő módszer, melynek célja az energetikai egyensúly helyreállítása a test öngyógyító mechanizmusának bekapcsolásával.”

A kineziológia szó a kinesis (mozgás) és a logos (tudomány) szavakból származik, vagyis ez a mozgással foglalkozó tudomány, aminek mára több mint 20 ágát lehet elkülöníteni. Ezekben az a közös, hogy izomtesztelést alkalmaznak, ugyanis különböző érzelmekre máshogy reagálnak az izmaink, ebből lehet következtetni a stresszt kiváltó eseményekre és azok mértékére.

Az agyunk, mint egy számítógép tárol minden információt, amit az érzékszerveinken keresztül felveszünk. A minket ért negatív események hatására blokkok alakulhatnak ki, és ezeket a blokkokat keressük és oldjuk fel, amelyek megakadályozzák a változást, javulást. Az izomtesztelés során tapasztalt izomerősségváltozás ad információt arról, hogy a feltett kérdés milyen hatással van a rád.

Különböző korrekciós gyakorlatok/balanszok segítségével tudjuk oldani a stresszt, ennek hatására pedig megváltozik a jelenhez és a jövőhöz fűződő viszonyunk, így biztosítva szabad energiaáramlást a testünkben, ennek köszönhetően pedig kiegyensúlyozottá válunk.

Mi történik nálam?

Az első alkalommal sokat beszélgetünk rólad, a családodról, munkádról, egészségi állapotodról. Ez az alkalom alapozza meg a további közös munkánkat, hiszen itt kapok képet arról, hogy ki vagy Te, honnan jössz, mi a történeted.

A következő alkalomtól kezdve vagy a jelenben dolgozunk, vagy korban. Minden esetben meghatározunk egy célt, majd az izomtesztelés segítségével kitesztelem hogy melyik módszerre van szükség, és azt hogy van-e szükség arra hogy korban dolgoznunk. Ha van, akkor megkeresem azt a kort, amikor valamilyen esemény hatására blokkolódott benned valami, ami miatt nem tudod a jelenben elérni azt. Majd a korrekciók után kapsz megerősítő gyakorlatot, ami az elindult folyamat elmélyítésében segít.

Milyen problémával kereshetsz meg?

Ha kérdésed lenne a Te elakadásoddal kapcsolatban, vedd fel velem a kapcsolatot az űrlapon keresztül, és 24 órán belül felhívlak.

Fontos információ: Törvényesen ma Magyarországon csak orvos diagnosztizálhat és gyógyíthat. Az általam nyújtott szolgáltatás nem pszichoterápia, illetve a tevékenységem nem helyettesíti az orvosi kezeléseket.