Barion Pixel

Túlzott kontroll

2023. augusztus 08.

 
 
 
Ha görcsösen ragaszkodsz ahhoz, amit Te elgondolsz vagy elképzelsz, akkor kudarcra vagy ítélve. Csak az jár majd a fejedben, hogy nem ott tartasz, ahol tartanod kellene, semmi nem olyan az életedben amilyennek lennie kellene.
Ez a jelenség életed bármely területére igaz lehet. Legyen szó anyaságról, munkahelyről, karrierről, kapcsolatokról, bárhol megélheted azt, hogy pontosan tudod milyennek kellene lennie, a valóság viszont nagyon messze van ettől a képtől.
Emiatt egyre frusztráltabb, dühösebb vagy, úgy érzed te mindent megteszel, de a környezeted nem partner ebben a törekvésben. Hiába próbálkozol, semmi nem megy, mintha a sors sem akarná azt amit te. Egyre rosszabb az emésztésed, rosszul alszol, folyamatosan feszült vagy és a legkisebb ingerre robbansz, mint egy bomba.
 
Hogy lehet ebből kijönni?
 
A válasz egyszerű: légy megengedő.
 
Engedd meg a környezetednek, hogy olyanok legyenek amilyenek. Ne a te elvárásaid szerint éljenek, engedd meg nekik, hogy saját döntéseket hozzanak. Engedd meg nekik, hogy hibázzanak. Engedd meg nekik, hogy felelősséget vállaljanak az életükért és a döntéseikért.
Engedd meg magadnak, hogy olyan legyél amilyen. Ha valami nagyon nem működik az életedben, azt el kell engedni.
Ha például te azt várod el hogy otthon mindig rend legyen, de van egy három és egy két éves gyereked, úgy nehezebb lesz rendet tartani. Nem kell hogy kosz legyen, de nem is kell múzeumi rendnek lennie otthon. Engedd meg magadnak a lazítást, a tévedést.
 
Tehát a javaslatom: tegyél meg mindent azért, amit el akarsz érni, de közben legyél megengedő, rugalmas. A merev fa eltörik egy viharban, a rugalmas fa egyben marad.
Ha rugalmas vagy, bármi is történik, megérted az esemény tanítását és levonva a tanulságot tovább mész. Pánik helyett az új megoldásokat keresed és még egy számodra nehéz periódusban is képes leszel azt nézni, hogy te mitől leszel több. Az optimizmusod miatt nagyon jó lesz a közeledben lenni, inspirálni fogsz másokat.
 
Ha elakadtál, keress bátran

Tetszett a cikk?
 

További bejegyzések


        Tovább olvasom

Mit tehetsz a nyugodt karácsonyért?

Itt a december, közeledik a karácsony és az azt megelőző „őrült” időszak is.

Tovább olvasom

Halogatás

Nincs olyan ember, aki ne halogatott volna életében legalább egyszer.

Tovább olvasom

Te mersz változni?

Ha az a szót hallod hogy változás, mi az első ami eszedbe jut róla?

 

Tovább olvasom