Barion Pixel

Egyszer fent, egyszer lent, így tartja a mondás.

2023. október 03.

 

 

A probléma nem akkor szokott lenni, amikor fent vagy, tehát a jó periódusodat éled, hanem amikor lent vagy és mindent rossznak érzel.

De mi is történik ilyenkor?

Ha éppen egy rossz korszakodat éled, biztos vagyok abban úgy érzed, hogy neked soha semmi nem sikerül. Hiába erőlködsz, hiába próbálsz javítani a helyzeteden, egyszerűen képtelen vagy kimászni a gödörből. Ha tehetnéd, egész nap feküdnél, néznéd a kedvenc sorozatodat vagy csak nyomkodnád a telefonod, hiszen most rossz passzban vagy, ennyit megérdemelsz, hiszen pihenned kell.

Ha mást sikeresnek látsz, azt kérdezed, hogy neki miért sikerül minden? Neki miért olyan jó, és te mivel érdemelted ki ezt a szenvedést? Te miért vagy ennyire szerencsétlen?

Most kérlek állj meg egy pillanatra. Vegyél egy mély levegőt, és nézzük meg mi történik.

Amikor rossz dolog történik veled és elkezdesz erre fókuszálni, akkor csak azt veszed észre, hogy miért rossz most ez neked. A tudatod elkezd ilyenkor beszűkülni, olyan, mintha az utcán sétálva folyamatosan csak a földet néznéd, így nem veszed észre a fákat, virágokat, ismerősöket, mert annyira a földre koncentrálsz.

De ha felemeled a fejed, akkor meglátsz mást is

Tekints máshogy az eseményre. Mit ad neked? Mit tanít neked? Ne úgy válaszolj, hogy „azt tanítja, hogy én mindent elrontok”, mert nem ezt akarja mutatni neked. Minden számodra negatív esemény mutatni akar valamit, azt akarja, hogy észre vegyél valamit, amit régóta nem akarsz meglátni. Azt akarja hogy fejlődj és az energiádat ne kesergésre használd, hanem arra hogy olyan emberré válj amilyen mindig is szerettél volna lenni.
 
A nehézségek legyőzése hatalmas erőt tud adni, hiszen rájössz arra, hogy Te irányítod az életed, rájössz, hogy mindegy mi történik, Te mindenből fel tudsz állni. Meg tudod oldani az életed.
 
A nehézség áldás, mert általa fejlődünk. Gondolj csak bele, ha mindig csak jó dolgok történnének veled, akarnál változni, fejlődni? Ugye hogy nem.
Ne bánkódj a múlton, hanem tanulj belőle. Ne félj a nehézségektől, ugyanis azok azért jönnek az életedbe, mert már elég erős és tudatos vagy, hogy megoldd őket.
 
Állj fel a székből és mutasd meg, ki is vagy valójában!

 


Tetszett a cikk?
 

További bejegyzések


        Tovább olvasom

Mit tehetsz a nyugodt karácsonyért?

Itt a december, közeledik a karácsony és az azt megelőző „őrült” időszak is.

Tovább olvasom

Halogatás

Nincs olyan ember, aki ne halogatott volna életében legalább egyszer.

Tovább olvasom

Te mersz változni?

Ha az a szót hallod hogy változás, mi az első ami eszedbe jut róla?

 

Tovább olvasom